Antalya Şehir Turları



Değerli Misafirlerimiz 

Turizmin başkenti Antalya’ya ve şirin köyümüze hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz J

Kalışınız süresince Antalya’da gezilip görülmesi gereken, keyif alacağınızı düşündüğümüz bu sehre özel olmazsa olmazları sizlerle paylaşmak istedik.
Ancak önce sizlere çok kısa Antalyayı tanıtmak, ne kadar özel bir sehirde olduğunuzu tekrar anımsatmak isteriz.  


Antalya bir zamanlar Anadolu’da yaşayan ve Anadolu kültürüne biçim veren ilk kavimlerin bölgesiydi. Verimli toprakları ve civardaki en korunaklı limanı ile “Bir dünya cenneti” diye anılırdı. Demir çağının ilk dönemlerinden Büyük Iskender’e, Roma İmparatorlu’ndan Antik ve Orta Çağ’a  kadar önemini korumuş, Selçuklular’dan sonra da bir Türk sehri olarak tarihte yerini almıştır.

Bölge bugün doğa ve çeşitli kültürlerin tüm mozaiklerinin veren bir turizm cenneti durumundadır. Farklı doğası, güneşi, plajları, mağaraları, dağları, ovaları, akarsuları, yayları dışında gece ve gündüz renkli hayatı ile bölgeye gelen ziyaretçilerine zamanlarının tümünü zevkle harcayabilecekleri bir şehir ve tarihsel zenginlikler sunmaktadır.

Tüm bu güzellikleri yaşayabilmeniz için sehir içi günlük turlar mevcuttur: Şimdiden keyifli turlar dileriz .)

Golden Antalya Şehir Turu

Antalya Kaleiçi 
Antalya, Osmanlı dönemine kadar ticaret merkezi olarak tanınırdı. Halen çok çeşitli egzotik ve modern baharatları, tekstil ürünleri, deri, hali ve kuyum ürünleri ile Türkiye’nin alış veriş cennetidir. İlk durağınız hükümet tarafından da desteklenen Türkiye’nin en büyük kuyum mağazası olacak; burada altının nasıl çok güzel bir kuyuma dönüştüğüne tanık olacak ve aynı zamanda çok uygun fiyatlara yüksek kalitede kuyum bulma şansı bulacaksınız. Daha sonra en son moda deri ürünlerin sunulduğu bir defileyi seyredeceksiniz.


Çok güzel bir lokantada alacağın öğlen yemeği takiben, Antalya şehrinin keyifli köşelerini göreceğiniz bir şehir turu yapacaksınız. Daha sonra değişik baharatları veya hediyelik eşyaları bulabileceğiniz Turistik çarsıyı ziyaret edeceksiniz. Ardından su an Kaleiçi olarak adlandırılan yolları, duvarları ve yapılarıyla halen tarihi yansıtan eski Antalya’ya doğru yürüyüş yapacaksınız. En iyi korunmuş olan kısımlar belki de Helenik çağlardan kalma olan şehir surlarıdır. Surlardaki son inşa çalışmaları Osmanlı dönemine denk gelir. Tarihi eserlerin en heyecan vericisi Hadrian Kapısıdır. Savunma amaçlı yapılmadığı düşünülen bu anıtsal mermer kapının üç girişi vardır ve yaklaşık olarak M.S. 129 tarihlerinde inşa edildiği düşünülmektedir. İmparatora selam sözlerini içerene bronz bir giriş yazısı vardır. Kalıntıların güney batısına doğru anıtsal bir kuleye benzeyen halk tarafından Hıdırlık Kulesi olarak bilinen eser 14 metre yüksekliğindedir. Roma çağına dayanan bu eserin girişindeki rölyefleri eserin muhtemelen konsül seviyesinde birine ait olduğunu gösterir. Hadrian Kapısı ile bu eser arasındaki eksende, şehrin güney yarısında beş yan sahınlı bazilika vardır. Bu tekrar kullanılan malzemelerle 5 inci yüzyılda Meryem Ana’ya adanan bir kilisedir. Bu kilise Selçuklu döneminde camiye dönüştürülmüştür. Kaleiçi’nde yükselen Yivli Minare bugünlerde şehrin sembolü haline gelmiştir. Bu minare kısmen cam parçacıklarıyla kaplı tuğlalarla Selçuklu döneminde inşa edilmiştir. Bu tarihi gezinin ardından köyümüzde tatlı yorgunluğunuzu atabilir ve akşam muhteşem bir uyku çekebilirsiniz.

Demre Myra Kekova Turu
Seyahatiniz sabahın erken saatlerinde başlayıp Finike üzerinden Demre'ye (Myra) gidiyor. Yolculuğunuz sırasında dünyaca ünlü olan kaya mezarlarına dinlenmiş şekilde girebilmek için küçük molalar verilmekte. Daha sonra Sant Nikolaus Kilisesi”ne ziyaret ve öğle yemeğininin ardından kısa bir dinlenme molası ile tura devam. Myra Limanı’na gidip deniz yolculuğu ile antik şehir Simena”ya varılıyor. Orada batık şehri, evleri ve mezarları görüp akşama doğru otelinize geri dönüş yapabilirsiniz.

Antalya Köy Turu
Maceralı ve bir o kadar da çekici bir yolculuk sizi bekliyor. Şehirden ve otoyoldan uzak Toros dağlarının eteklerindeki ıssız dağ köylerine ulaşıp, köy ortamını soluyor ve Türk usulü öğle yemeğinizi akarsu kenarında çekici manzara eşliğinde yiyebiliyorsunuz. Köylülerle sohbetler etmek, köy havasını suyunu tatmak istiyorsanız bu tür tam sizlik. Keyifli huzurlu bol temiz havalı bir gün ardından şirin köyümüze dönerek keyfinizin devamını getirebilir harika bir akşamı köyümüzün leziz yemekleriyle taçlandırabilirsiniz.   

Termessos Turu
Türkiye’nin en çok ilgi çeken Antik Kentler’in arasında yer alan Termessos, Antalya’nın kuzey batısında yer alan “Ulusal Parkın” çevresinde, Güllük Dağı üzerinde iki tepenin arasında bir vadide bulunmaktadir. 1.050 metre yükseklikte bulunan bu “Kartal Yuvası”, Pisidya’nın Büyük İskender tarafından fethedilemeyen tek şehirdir. Bügünkü Termessos’da bir çok antik eserlerin; Agora, Odeon, Zeus tapınağı, Artemis tapınağı, Gymnasyum, Nekropol ve Tiyatro’nun kalıntılarını görebilirsiniz. Tarih ve geçmiş kokan bu etkileyici turu kaçırmamanızı öneririz.


Aspendos Turu
Bu tur kültür ve tarih severler için kaçırılmaz bir fırsat. Antalya’dan devam edip Aksu'dan dönülerek Antik Kent Perge'ye varılıyor. Sizlere tur esnasında antik kent hakkında bilinmesi gereken tüm detaylar verilerek, serbest zaman ile kendi başınaza da bu eski şehri keşfetme fırsatı sunuluyor. Ünlü tiyatro, Agora, pazar yeri, lise ve stad ziyaretinin ardından öğle yemeği için mola veriliyor. Antik tiyatro Aspendos'a ziyaretiniz sırasında rehberinizin size sunacağı ilginç bilgiler için şimdiden sabırsızlanabilirsiniz.  
 
Aspendos antik tiyatrosu

Düden Şelalesi
Düden nehri (Güney Anadolu’nun başlıca nehirlerinden biridir) tarafından oluşan bu şelale Antalya’nın 12 km kuzey doğusunda bulunmaktadır. Bu şelalenin berrak suları nehre göz kamaştırıcı bir şovla dökülmektedir. Düden’in ardından Kurşunlu Şelalesi’ne hareket edilmekte.

Kurşunlu 1986 yılında Doğa Parkı olarak tescillenmiş ve ziyarete açılmıştır. Kurşunlunun yaklaşık 18 metreden düşen şelalesini izledikten sonra Yeşil Karaman köyüne hareket ederek burada köy camisi, köy okulu ve müsaitliğe göre Osmanlı döneminden kalma bir köy evi dolaşılmaktadır. Öğle yemeğinin ardından Karpuz Kaldıran şelalesine doğru yol alınır. Karpuz Kaldıran yaklaşık 40 metreden su bulutu seklinde muazzam bir gökkuşağı yaratarak dökülen Antalya’nın en güzel şelalelerinden biridir. Bu doğa harikalarıyla dolu günün ardından sizi köyümüzde leziz bir akşam yemeğine davet ediyoruz.
 
Düden Şelalesinden muhteşem bir manzara




Hamam Turu
Türk Hamamı, Türk kültüründe çok eskilerden gelen vücudun temizlenmesi ve arınması ön planda olan bir adet, kültür, alışkanlık, ritüel, aynı zamanda da insanların sosyalleşerek keyifli vakit geçirdikleri vazgeçilmez bir zevk ve keyif ...
Hamam’ ın icat edilmesinden bu yana, vücut temizliğinin yapıldığı bir yerin ötesinde her seviye ve sınıfın, gencin yaşlının, zenginin yoksulun, şehirli ya da köylünün serbestçe yararlanabildiği günlük hayatın vazgeçilmez bir parçasıydı hamamlar.

5 dakika kadar saunada ısınıp rahatladıktan, gözeneklerinizi keseye hazır hale getirdikten sonra, buz gibi şok bir duş alıp ardından, sıcaklığıyla tüm hücrelerinizi ısıtacak mermer taşa yatacak, kendinizi nemli tavandan bedenize konan damlalara, musluklardan akan şıp şıp su sesinin gizemine ve mistikliğiyle başınızı döndürecek bu eşsiz rituele bırakacaksınız. Hazır olunca açılan tüm gözeneklerinizin temizlenip arınacağı muhteşem bir kese, ardından bedeni dinlendirip yumuşacık bir kıvama getirecek, kendinizi ve tüm bedenizi ödüllendireceğiniz köpük masajı ile tamamen arınmış, tüy gibi hafiflemiş şekilde harika bir güne devam edeceksiniz.

Ekopark Turu
Tam bir doğa düşgünü ve hayvan severseniz bu tur tam size göre.
EKOPARK Türkiye'de ve Dünyada soyları tükenmekte olan onbinlerce bitki ve hayvan türünün anısına on yıllık bir mücadele sonucu kurulmuştur. Park ömrünün büyük bir bölümünü sürüngenlere adayıp, bu alanda uluslararası araştırmalar yapan sürüngen uzmanı Selami TOMRUK'un öncülüğünde ve kendisini destekleyen aile fertleri ile birlikte hizmete açılmıştır. Parkta çok sayıda şifalı bitki, kaktüs aileleri, egzotik ağaçlar flora dokusunu oluştururken; çok çeşitli yılan, iguana, dev kertenkele, kaplumbağa ve amfibi türleri aynı doku içerisinde yaşamlarını sürdürmektedirler.

Dünyanın en iri ve görkemli sürüngenleri içerisinde yer alan ve doğal güzelliklerine doyamayacağımız egzotik çarşıda bulunan şifalı taşlar ve diğer pek çok hediyelik ürün ziyaretçilerin beğenisine sunulmaktadır. Tüm aile fertlerimiz ve park ekibimizle siz doğa severleri aramızda görmekten büyük onur duyacağız. Pazar günleri hariç her gün ziyaret edebilirsiniz.

Kaleiçi & Yat Limanı
Deniz ve kara surları tarafından kuşatılan kent merkezine bugün "Kale İçi" denmektedir. Kale İçi'nin sokakları ve yapıları Antalya tarihinin izlerini günümüze kadar getirmektedir. Eski evlerin önemi sadece mimari açıdan değil, aynı zamanda insanların yaşam şekli, davranışları, gelenekleri ve sosyal yönleri konusunda da çok yararlı bilgiler aktarmaktadır.

Son yıllarda genel yapısı korunarak hem ev hem sokak mimarisine uygun pekçok ev, cafe, restaurant  butik otel, bar ve dükkan restore edilmiş ve halen de pekçok yer renove edilmektedir. Kaleiçini gezerken rastgele butik otellerin ve kafelerin içine dalarak hiç beklenmedik yerlerden muhteşem Antalya manzaralarına şahit olabilirsiniz.

Kale içi günümüzde, eğlence yerlerinin, pansiyonların, restoranların, hediyelik eşya satan dükkanların ve antika halı satan mağazaların bulunduğu eşsiz güzellikte bir turizm merkezi olmuştur.

Antalya limanı bir zamanlar Türkiye'nin güney kıyısında Mersin'den sonra gemilerin yanaşabileceği ikinci limandı. Bugün ise bu limandan sadece yatlar yararlanmaktadır. Limanın üst kısmında yer alan Tophane’de soluklanarak eşsiz manzarayı doyasıya içinize çekmek için bir çay/kahve molası vermeyi unutmayınız.  
 
Kaleiçi ve Yatlimanı aynı karede

Jeep Safari
Macera sevenlerdenseniz bu turu kaçırmayın. Jeeplerle dağlara tırmanıyor, tozlu yollarda, dağ, taş bayır muhteşem manzaralar eşliğinde ilerliyorsunuz. Küçük bir köyde leziz bir öğle yemeği için mola veriyor ardından tekrar rotarınızı geldiğiniz noktaya çevirerek keyifli farklı bir günün bıraktığı hoş yorgunluğundan sonra otelimize dönüp kendinizi tamamen köyümüzün sessizliği ve dinginliğine bırakıyorsunuz.

Rafting Turu
Antalya’ya gelip rafting yapmadan gidilmez. Bu turun macera severler ve kalp sorunu olmayanlar için çok zevkli ve heyecanlı geçeceğini garanti ediyoruz. Bu turda sabahın erken saatlerinde Beşkonak akarsuyuna ulaşılıyor ve can yeleklerinizi giyip botlara biniyorsunuz. Tur rehberiniz size önemli bilgileri verdikten sonra kendinizi tamamen akarsuya bırakıyor ve maceraya yelken açıyorsunuz. Öğle yemeğinizi küçük bir restorantta alıp turunuza devam ediyor ardından kıyıda tekrar başka bir mola verip keyifli bir günün ardından köyümüze geri dönüyorsunuz.

Yat Turu
Sabah 10:00 da Antalya KALEİÇİ MARİNA'dan kalkan botlarla yat turunuz başlamış oluyor. İlk önce şelale istikametine, ardından Antalya büyük limanı ilerisinde bulunan SIÇAN ADASI'na gidilir. Burada öğle yemeğinizi yedikten sonra biraz dinlenip kendinizi güneyin derin berrak sularına bırakabilirsinzi. Saat 16.00’a kadar rüzgarın yüzünüzde bıraktığı hafif esintiyle, denizin farklı tonları ve doğanın eşsiz renkleriyle doya doya bir gün yaşayabilirsiniz.

Akvaryum
Dünyanın en büyük tünel akvaryumuna hoşgeldiniz. 2011 yılının Kasım ayında atılan dev akvaryum, ilk ziyaretçisini 15 Ağustos 2012 yılında ağırlamıştır. Antalya’nın kalbinde; Konyaaltı plajına sadece 70 metre mesafede bulunan Antalya Aqurium, 30 dönüm arazi içerisinde 15.000 metre kapalı alana sahip bir cazibe merkezi olarak tasarlanmıştır. Sadece 260 günde tamamlanarak faaliyete geçen Antalya Aquarium, her gece doğal kar yağdırılan kapalı kar alanı Kar Dünyası, zehirli sürüngenler, dev böcekler ve rengarenk canlılarla tropik bir macera sunan Fear Trophy, çok boyutlu sinema tekniği ile dünya denizlerini dolaştıran Oceanride XD Cinema gibi farklı alternatifleriyle de Antalya’nın başlıca cazibe merkezi haline gelmiştir.



Likya Yolu
Likya yürüyüş yolu, Likya kentlerini birbirine bağlayan Antalya’dan Fethiye‘ye sahil boyunca uzanan ,Teke yarımadasındaki patikalardan bir kısmının işaretlenip haritalanması ile oluşturulmuş bir yürüyüş rotasıdır.

Dünyanın en iyi 10 uzun mesafe yürüyüş rotasından biri olarak gösterilen Likya Likya Yolu Fethiye başlangıcından sonra birçok iniş ve çıkışlarıyla giderek zorlaşan bir rotadır. İlkbahar ve sonbaharda Ocak-Mayıs veya Eylül-Kasım ayları arasında yürünmesi tavsiye edilir. Parkur üzerindeki yerleşim birimlerinde konaklama olanağı mevcuttur.

Parkurun tamamı işaretlenmiş olup sponsor kuruluşlar ve gönüllüler tarafından bakımı yapılmaktadır. Likya Yolu’nun birinci bölümünde Faralya, (Uzunyurt) Köyü, Dodurga Köyü, Sdyma, Pınara - Letoon - Xanthos kentleri ve incecik kumlarıyla eski bir liman bölgesi olan Patara yer alır. İkinci bölümünde de Antiphellos, Apollonia, Simena, Myra, Limyra, Olympos ve Phaselis bulunmaktadır.



Yunus Şovu (Yarım günlük)
Girişte kısa bir bilgi aldıktan sonra şovu seyretmek için heyecanla bekliyorsunuz. Bu muhteşem varlıkların heyecan sevgi ve zarafet dolu şov ve danslarına tanık olacak çok farklı hislere bürüneceksiniz. Lütfen fotoğraf makinenizi ve kameranızı getirmeyi unutmayın. Aksi takdirde çok pişman olursunuz. Yunus şovu yaklaşık 45 dakika ile 1 saat arası sürer. Ardından yunusları beslemeniz ve onlarla yüzme sansınız olacaktır.

Antalya’da Gece Hayatı

Antalya’nın gece hayatı çok renklidir. Özellikle yaz aylarında marina ve çevresinde çok sayıda disco, bar, gece kulüpleri, publar hem yerli hem yabancı turistler için eğlenceye doyulacak en popüler yerlerdendir. Marina yerli yabancı turistler için her türlü müzik ve eğlence tarzına hitap eden en popüler uğrak yerlerinden biridir.
Kaleiçi’nde daha çok İngiliz publarını, meyhaneleri ve türkü barlarını görebilirsiniz.  Revu danslarının ve değişik dans performanslarının yapıldığı gece klupleri de vardır ve bu yerler sabaha kadar açıktır.

Titreyengöl ve Kemer gibi bölgelerde de çok sayıda disco, rock bar, meyhane ve pub larda eğlenme imkanınız olacaktır. Özellikle Uluslararası Altın Portakal Film festivali süresince gece hayatı çok daha fazla canlı ve eğlenceli hale gelmektedir.
Antalya tatilinizde sakin bir barda içki içmekten, çok büyük dans pisti olan iğne atsanız yere düşmeyecek gece klüplerinde eğlenceye kadar yüzlerce farklı seçeneğini bulacaksınız.

Gece hayatı için bi kaç mekan örnek verecek olursak:
Ally’s: Antalya da neredeyse en popüler olan gece klubüdür. Rock müzik dinleyerek çılgınlar gibi dans etmek isterseniz eğer kesinlikle Ally’s bara gitmelisiniz. Özellikle Cuma ve Cumartesi geceleri çok kalabalık olduğu için kapıda giriş için sıra beklemeyi göze alarak bu bara gitmelisiniz. Ally’s çok kaliteli bir gece clubü olduğu için baylar ve bayanlar her zaman buraya en şık kıyafetleriyle gelirler. Kıyafet için herhangi bir kotaları yoktur ancak hoş görünen şık kıyafetler giyilerek gidilmesi tavsiye edilir.
Inferno: Klass insanların takıldığı trend bir mekandır. Özellikle gece yarısından sonra çok kalabalık olur. Eğer bu mekana çok erken gelirseniz müzik düşük volumde ve sakin olabilir. Mekan kalabalıklaştıkça müziğin volümü artar tarzı değişir ve eğlence başlar. Eğer romantizm seviyorsanız Inferno doğru seçim olacaktır çünkü yıldızlarla parlayan bir gökyüzü manzarası muhteşem müziğin eşliğinde seyir için sizi bekliyor olacaktır.
Club 29: 2000 kişilik kapasitesiyle Antalya’nın en büyük gece clubudur. Yaz aylarının en gözde mekanlarından biridir. Nefes kesen marina manzarasıyla konuklarına unutulmaz eğlence sunar. Bu mekan aynı zamanda restaurant, club ve bar olarak hizmet vermektedir. Club 29da akşam yemeğinizi yiyerek geceye başlayıp ilerleyen saatlerde eğlenmeye devam edebilirsiniz ya da gece yarısından sonra bu mekana gelerek sabahın ilk ışıklarına kadar eğlenmeye devam edebilirsiniz. Kıyafet için bir sınırlama yoktur ancak t-shirt yerine gömlek tercih edilmesi daha doğru bir seçim olacaktır. Restaurant bölümü sabah 11den gece yarısına kadar, disco ise gece 11den sabah 4e kadar servis vermektedir. Kaleiçi marinaya gittiğinizde kime sorsanız size bu mekanı gösterecektir.

Özellikle Rock barları seviyorsanız Antalya’da Jolly Joker tam size göre
J









Antalya da Alışveriş:
Tatilde en önemli şeylerden biri de alışverişten keyif almaktır. Antalya ülkenin gelişmiş ve büyük şehirlerinden biri olduğu için Türkiye’de alışveriş için en ideal yerlerden biridir.
Antalya sizlere alışveriş yapabileceğiniz bir çok seçenek sunar. Antalya’da tatiliniz süresince gözünüze birçok hoş şık şey takılacaktır. Antalya’da alışveriş belki yorucu olabilir ancak buna değecek kadar da keyiflidir. Antalya’da tekstil, pamuk kıyafetler, geleneksel seramik ve ağaç oyma işçiliği, nargile, halı, seccade, altın ve bakır işçiliği, deri, hediyelik eşya, bölgede yetişen çok çeşitli sebze ve meyveden yapılmış reçel ve marmelatlar vs çok popülerdir.

Antalya’daki dükkanlarda özellikle kaliteli gümüş, altın takılar ve deri ürünleri kesinlikle birçok ülkeden çok daha uygun fiyata satılmaktadır. Ayrıca yerli marka olan tekstil ürünlerinin yanı sıra birçok Calvin Clain, Lacoste gibi ithal tanınmış markaların ürünlerini de mağazalarda bulmak mümkündür. Alışveriş sırasında pazarlık yapılabilir. Yol kenarındaki dükkanlar, bazaar alanlarındaki dükkanlar gece yarısına kadar hizmet vermektedirler.

Çift düğüm el dokuması Türk halıları sadece Antalya’da değil Türkiyenin heryerinde meşhurdur. Antalya bölgesinde hala yarı göçebe yaşayan yörük denilen insanlar vardır ve yörükler kışın deniz kenarına inerken yazın Toros dağlarına çıkarlar. Kendi koyunlarının yünlerini ve doğada bulunan bitkilerden elde ettikleri boyalarla boyayarak muhteşem halılar dokurlar.

Yörüklerin dokuduğu halılarda gördüğümüz mavi, kırmızı, koyu yeşil renk ağırlıklı desenler onların yari göçebe hayatlarının motiflere yansımasıdır. Halı ve kilim dokuma halen günümüzde Antalya’nın köylerinde yaşayan insanlar arasında çok populer olan bir el sanatıdır.

Eğer siz de bir halı veya kilim almak istiyorsanız bilmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır. Örneğin halı antika değerinde olavak kadar eski ise asla yurt dışına gönderilemez bu kanunlarla yasaklanmıştır. Tıpkı 100yaşından eski tarihi eserlerin ülke sınırları dışına çıkartılmasının yasak olduğu gibi halı ya da kilimler de çıkartılamaz. Bu nedenle mutlaka halıyı satın alacağınız kişiden halının türü ve yaşıyla ilgili size bir belge ve sertifika vermesini mutlaka isteyiniz. Bu yolla eğer antika değilse halıyı yurt dışına dahi çıkartmak isteseniz bi sorun yaşamazsınız. Bu sertifika ve garanti talebini mücevher ve altın alırken de mutlaka yapınız. Ayrıca tüm kuyum dükkanlarının devletten aldıkları bir belgeleri olmalıdır ve bunu duvara asmaları zorunludur. Ayrıca kuyum alışverişinde altının kaç karat olduğunu gösteren küçük yazıları kontrol etmeyi de unutmayınız.

Eğer deri ceket, ayakkabı, kemer, çanta veya cüzdan gibi deri imalatı ürünler almak istiyorsanız Antalya doğru yerdir denebilir. Ayrıca el işi ürünler, duvar süslemeleri ve sanat eseri diye tabir edilebilecek birçok ürünü satan mağazalarda şehir merkezinde sayısızdır.



Çok küçük dükkanlardan büyük alışveriş merkezlerine kadar alışveriş için binlerce seçeneğin olduğu bir şehirdir Antalya. Kaleiçinin marinaya yakın sokaklarında gezerken sayısız deniz malzemeleri, yabancı marka ürünler, ayakkabı, hediyelik eşya satan mağazalar, cafeterya ve restaurantlar göze çarpar. Kaleiçi marina Türkiye’deki en ilginç marinalardan biridir çünkü burada yeni ve eski çok güzel bir ambians ile kombine edilmiştir. Burada ağaçlar ve çiçekler çevreyi süsleyen en güzel şeyler arasındadır.

Antalya’nın 10km doğusundaki Setur Marinada sualtı malzemeleri satan dükkan çok azdır çünkü insanlar genellikle alışverişlerini Antalya merkezden yapmayı tercih ederler.

Ayrıca kapalı çarşıyı da gezmelisiniz. Bu çarşıda toplam 760 dükkan bulunmaktadır ve çarşı 480.000m2 alanı kaplamaktadır. Bu çok büyük kompleksteki dükkanlara bakacak olursak: ofisler, taxi servisleri, polis karakolu, bankalar ve bankaların branch ofisleri, postane, benzinlik, spor malzemesi satan mağazalar ve her tür sebze meyve satan dükkanlar göze çarpmaktadır.

Asıl Antalya pazarı da görülmeye değer alışveriş merkezlerinden biridir. Bu Pazar da çatılıdır. Bu Pazar yerinde her türlü el işi ürünler, kuyum, değişik türk yemekleri, türk tatlıları (baklava, helva, lokum, elma çayı, reçeller vs), her tür baharat, deri giysi ve aksesuarlar, terzilerin diktiği kıyafetler, el yapımı ayakkabı terlik ve takım elbiseler vs satılmaktadır.

Antalyanın belli başlı alışveriş merkezleri:
TerraCity
Shemall
Lyrapark
Mark Antalya
Akkapark
G-Mall
Anatalium
Laura Shopping Center
Real - Shopping Mall
Kapalı çarşı toptan satış marketi
White World Center
Deepo Outlet Center

Antalya’da Yemek Kültürü

Antalya ve çevresinde genellikle Akdeniz mutfağına özgü sebze ve balık yemekleri tüketilir. Yöresel yemeklere göz atacak olursak ilk karşımıza çıkanlar: Kölle (buğday, fasulye, nohut ve bakla haşlaması), saç kavurması, domates civesi, hibeş, arapaşı, tandır kebabı, tatlılardan ise patlıcan, bergamut ve turunç reçeli sayılabilir.


Antalya’da deniz ürünleri ve yöresel sebze yemekleri yiyebileceğiniz sayısız restaurant vardır. Bunların dışında mütevazı lokantaların da yöresel lezzetleri tadılmaya değerdir. Akdeniz bölgesinin sıcağından dolayı insanlar genellikle hafif, kalorisi düşük gıdaları tercih ederler. Akdeniz mutfağından beslenen kişiler ülkemizdeki en sağlıklı insanlar topluluğunu oluşturur. Tüm yiyecekleri zeytinyağ ile pişirirler. Akdeniz dieti de en sağlıklı dietlerden biridir. Çay vücut hararetini aldığı için yaz mevsiminde Antalya’da tüketimi yoğundur. Ayrıca Akdeniz’in meşhur kavun ve meyvelerinin içinde sunulan dondurmalar ile sıcak havayı bir anda unutabilirsiniz.

Antalya’nın keyfini doya doya çıkarmanız dileğiyle ... J



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yörük Türkleri

Türkiye’nin en gizemli yerlerinden biri; Faralya Köyü

TERK EDİLMİŞ KÖYDE ECO TURİZM